KAZALIŠNA PREDSTAVA – GRADSKI PARK – FEŠTA – TEATAR EXIT

FEŠTA – TEATAR EXIT
PETAK, 9. 6. u 21:00
KAZALIŠNA PREDSTAVA – GRADSKI PARK
VOLIM LJETO I KULTURU

ULAZ JE SLOBODAN

U slučaju kiše predstava će se održati u Domu kulture!

Dragi posjetitelji, pozivamo vas na kazališnu predstavu „Fešta“ Teatra Exit koja gostuje u novogradiškom Gradskom parku u petak, 9. lipnja s početkom u 21:00 sati. Predstava je autorski projekt glumaca Josipe Anković i Josipa Ledine, a propituje odnos mladog bračnog para, kao i odnos glumca i publike. Neprestano uključujući publiku u scenska događanja, vješto balansira na granici iluzije i stvarnosti i pretvara se u živopisan događaj.
Nakon predstave zabavljat će vas DJ Lujo!

Josipa i Josip mladi su, dobrostojeći bračni par, godina je 2025., na fešti pod maskama, onim istim maskama koje su zbog epidemioloških mjera bile obavezne 2020. na njihovu tadašnjem vjenčanju, sada se slavi njihova peta godišnjica braka. Gosti te fešte upravo su gledatelji koji već samim ulaskom u kazalište postaju njihovi prijatelji, rođaci, kumovi, poznanici ili poslovni partneri, jer ovu predstavu publika nije došla samo gledati, došla je u njoj sudjelovati. Crveni tepih je postavljen, fotoaparati su uključeni i svi postaju dio njihovog novog obiteljskog albuma.
Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka, Josipa i Josip vode nas kroz kratku povijest svojeg odnosa, prepunog uspona i padova. Ništa ne žele sakriti, svaku sitnicu svojeg odnosa podijelit će bez imalo rezerve. Pričajući svoju priču upadaju u najrazličitije, ali vrlo prepoznatljive zamke zajedničkog života, ali onu najveću zamku postavit će jedno drugome upravo pred nama. Ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose, Fešta rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni, ali svoju kritičku oštricu usmjerava i na društvo koje jedino priznaje zakon braće i kumova.
*Predstava je nastala u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu.

Autori teksta i redatelji: Josipa Anković i Josip Ledina
Kostimografkinja i scenografkinja: Petra Gulišija
Umjetnička savjetnica na projektu: Anica Tomić
Oblikovatelj svjetla: Domagoj Klasić
Oblikovatelj tona: Nebojša Paunković
Fotograf i autor videa: Hrvoje Zalukar
Montažer video spota: Filip Borelli
Igraju: Josipa Anković i Josip Ledina

Manifestaciju Volim ljeto i kulturu organizira Pučko otvoreno učilište “M. A. Relković” Nova Gradiška u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Nova Gradiška.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Nova Gradiška, HAVC-a i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.