JURICA PAĐEN & AERODROM

JURICA PAĐEN & AERODROM
NEDJELJA, 4. 8. u 21:00
GRADSKI PARK

VOLIM LJETO I KULTURU

Dragi posjetitelji, veseli nas najaviti koncert Jurice Pađena i rock sastava Aerodrom koji će nastupiti u Gradskom parku u nedjelju, 4. 8. u 21:00 sati. Očekuje Vas vrhunska rock zabava uz najveće hitove legendarnog sastava.
Jurica Pađen, rođen je u Zagrebu, gdje odrasta na temeljima glazbe The Beatlesa koji ga i motiviraju za upis u glazbenu školu. Upisao je klasičnu gitaru, a već nakon niže glazbene škole počinje svirati i skladati svoje prve rock pjesme. Nakon završene glazbene škole, priključuje se Grupi 220, koja se kasnije transformira u “Parni valjak”, i s njom ostaje 3 godine.
Godine 1978. osniva grupu “Aerodrom” s kojom snima 5 studijskih albuma, a 1987. prelazi u “Azru” i s njom ostaje 3 godine. U međuvremenu je svirao i po bivšem SSSR-u odakle nosi u sebi neke nove utjecaje na svoju buduću glazbu koju će raditi.
Zajedno s Tomislavom Šojatom 1994. osniva “Pađen band”. Snimaju 3 studijska albuma te Greatest hits i jedan album za vanjsko tržište. Zajedno su ponovo okupili sastav “Aerodrom” 2001. godine, te snimaju i 13. prosinca 2001. objavljuju album Na travi u izdanju Croatia recordsa pod etiketom Master musica.
Godine 2007. objavljuju album pod nazivom “Rock @ Roll”, ukupno jedanaesti album zagrebačkog rock sastava “Aerodrom”.
Jurica je poznat kao vrlo traženi gostujući studijski glazbenik mnogim hrvatskim glazbenicima, a najzapaženiji je ipak kao autor mnogih hit pjesama drugih izvođača, što dokazuje i njegovo pojavljivanje na više od 30 albuma.
Bio je članom glazbenih sastava: Grupa 220, Parni valjak, Aerodrom – osnivač grupe 1978. godine, Pađen band, 4 asa.
Aerodrom je rock sastav osnovan 1978. u Zagrebu. Djelovali su od 1979. do 1986. i u tom razdoblju izdali su pet albuma. Aerodrom se svrstava među najpopularnije rock sastave iz toga vremena, zahvaljujući pjesmama “Kad misli mi vrludaju”, “Stavi pravu stvar”, “Tvoje lice”, “Obična ljubavna pjesma”, “Digni me visoko”, “24 sata” i “Fratello”. Pojedine njihove pjesme prepjevali su i objavili strani glazbenici inozemstvu (u Švedskoj, Finskoj, Poljskoj i Austriji). U vrijeme svoje najveće popularnosti sastav je snimao albume u vrhunskim inozemnim studijima, od kojih su neki u Milanu i Švedskoj. Aerodrom se ponovno okupio 2000. godine i djeluje do danas, a u tom razdoblju izdali su četiri studijska albuma, koncertni album, kompilacijski album i box set reizdanje prvih pet albuma iz 80-ih.

Veselimo se Vašem dolasku na još jedan u nizu koncerata u Gradskom parku!

ORGANIZATOR:
Dom kulture Nova Gradiška
Manifestacija: Volim ljeto i kulturu
Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Nova Gradiška, HAVC-a i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.