Izložba B kao bol, akademskog slikara Tomislava Šilipetra

S veseljem objavljujemo kako od danas u našem izložbenom prostoru možete pogledati izložbu B kao bol, akad. slikara Tomislava Šilipetra.

Izložba ostaje otvorena do kraja kolovoza.

Veselimo se vašem dolasku!

KRATKI ŽIVOTOPIS

Tomislav Šilipetar rođen je u Zagrebu. Godine 2014. završava Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Igora Rončevića- Slikarski odsjek. Iduće godine postaje član HDLU-a. Dobitnik je rektorove nagrade za izvrsnost 2013. godine. Slika i stvara većinom u akrilu, a teme variraju od samoće i izoliranosti do same ljudske egzistencije u društvu koje osuđuje. Preferira lazurnost i liniju koje savršeno idu uz cjelokupnu zaokupljenost izlaska iz ‘uboksiranosti’ debelih nanosa akademizma.

Godine 2016. dobiva status samostalnog umjetnika.

Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama te 2018. boravio na rezidenciji u Kaunasu, Litva.

B KAO BOL

Ciklusom posvećenom temi boli u 70 slikocrteža T. Šilipetar naglašava onu surovu i stidljivu stranu emocionalnog života, strah od smrti, nakaznosti i zaborava, nemoć u predaji dominantnom osjećaju. Radovi su odsjaj njegove vlastite stvarnosti i koristi ih kao medij kojim izražava vrlo intimno iskustvo boli, fizičke, mentalne i emocionalne, svoje, kao i one njemu bliskih ljudi, a ponekad minuciozni likovni izraz koristi kao sredstvo komunikacije i svojevrstan bunt (koji se osjeća i u odsustvu Tomislavovog prepoznatljivog kolorita i igri s drugim tehnikama) protiv sveprisutnog razarajućeg protivnika. (Danijela Juranović, viša kustosica)