IPNG-u odobreno 1.000.000,00 kn bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“

Dana 26. ožujka 2019. Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Učenjem do znanja – znanjem do zapošljavanja“ s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a prijavljen je u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. U Zagrebu na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“ je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dodijelilo ukupno 58 ugovora vrijednih više od 46,8 milijuna kn lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

Ukupna vrijednost projekta „Učenjem do znanja – znanjem do zapošljavanja“ iznosi 1.117.501,20 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 1.000.000,00 kn, odnosno 89% ukupne vrijednosti projekta. Ostatak vrijednosti projekta će financirati Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. kroz vlastita sredstva. Trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca, a njegov cilj je pružiti potporu zapošljavanju ranjivih skupina kroz unaprjeđenje stručnih znanja i vještina. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška.

Kroz projekt „Učenjem do znanja – znanjem do zapošljavanja“ provest će se aktivnosti održavanja motivacijskih radionica, radionice Kluba za zapošljavanje te programi usavršavanja i osposobljavanja (CNC obrada metala, zavarivač, njegovatelj/njegovateljica, osnove njemačkog jezika) za 85 polaznika – nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina te učenika s intelektualnim poteškoćama. Industrijski park Nova Gradiška posjeduje bogato iskustvo u poticanju zapošljivosti ranjivih skupina budući da je dosad proveo nekoliko projekata vrijednih preko 3,5 milijuna kn kojima je, kroz različite trening programe i edukacije, dodatne vještine steklo preko 290 polaznika.

„Riječ je o projektu koji za cilj ima pozitivno utjecati na statistiku Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezanu uz stanje nezaposlenosti u Brodsko-posavskoj županiji, stoga mi je veliko zadovoljstvo naglasiti kako uskoro krećemo u njegovu provedbu kojom će se kroz stjecanje novih znanja i vještina potaknuti zapošljavanje ranjivih skupina našega društva. Uz navedeno, projekt će doprinijeti konkurentnosti gospodarstva našega grada i županije budući da su edukacije u okviru projekta usklađene su s lokalnim i regionalnim potrebama tržišta rada.“, izjavio je direktor Industrijskog parka Nova Gradiška Adam Đanić.