I. Gospodarski forum

U organizaciji Grada Nove Gradiške i Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o. danas je održan u Gradskoj vijećnici I. GOSPODARSKI FORUM, na kojem su nazočili investitori koji su svoje investicijske projekte realizirali kao  i budući investitori u našem Gradu. Prezentirali su svoje investicijske priče, izazove s kojima su se susretali prilikom realizacija projekata i planove za buduća ulaganja i daljnji razvoj. Cilj ovog Gospodarskog foruma je okupljanje  stručnih i ambicioznih ljudi koji žele dati svoj doprinos razvoju i napretku našeg Grada, – Clarum d.o.o, Atlantic Multipower d.o.o., Klimaoprema d.d., Hladni val d.o.o.,Impal  d.o.o., Vatreni d.o.o. Prvo plinarsko društvo-opskrba poslovnih korisnika d.o.o., Techno Win d.o.o. , Franagro d.o.o. i dr..

Osim primjera dobre prakse na današnjem Forumu predstavljen je i projekt CEKOM-a koji je uspješno prošao sve kriterije za prijavu za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrtništva te je upisan na listu odabranih prijavitelja koji se mogu javiti u II fazu. U okviru projekta planirana je izgradnja i opremanje razvojno istraživačke infrastrukture CEKOM-a i provedba kolaborativnih industrijskih i eksperimentalnih istraživanja prijavitelja i partnera koji su usmjereni na napredno inženjerstvo u području strojarstva (brza izrada prototipova, automatizacija i robotika, ICT), te održivu proizvodnju i preradu hrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 117.876.000,00 kn..

Gradonačelnik Vinko Grgić  predstavio je mjere i aktivnosti usmjerene u cilju poticaja i razvoja gospodarstva  u 2017. i najavio buduće projekte. Posebno je naglasio brzinu rješavanja infrastrukturnih pitanja grada, pozitivno poslovno okruženje i brojne domaće i strane investicije, a među kojima i investicije od strateškog interesa za Novu Gradišku. Raspravljalo se o različitim idejama i  novim mogućnostima, o svemu što može iznijeti kvalitetne zaključke i biti potpora u narednom razdoblju, kako bi našim gospodarstvenicima dali uvide u mogućnosti, upoznali ih što mogu.  Uz to, pokazani su i primjeri dobre prakse. Riječ je o gospodarstvenicima koji krizi usprkos, ostvaruju izvrsne rezultate i svijetli su primjer da se s puno rada i truda može i ulijevaju nadu.

Osim toga, predsjednik Udruženja obrtnika Tomislav Šimić ukratko se osvrnuo na zajedničke projekte Grada i Udruženja u cilju poticanja gospodarskih aktivnosti, prezentacije i plasmana proizvoda i osiguranja povoljnih izvora financiranja.

Ovaj Forum završio je svečanim potpisivanjem ugovora o investicijskim ulaganjima u Industrijskom parku Nova Gradiška s tvrtkama Franagro d.o.o, Techno Win d.o.o. , Vatreni d.o.o. i  Hladni Val d.o.o.

 

no images were found