Humanitarna akcija „ VUKOVAR ŽIVI 365 DANA“

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTPS-a Solin pokrenula je humanitarnu akciju „Vukovar živi 365 dana” koja je službeno počela 25. siječnja , a trajat će do 10. travnja 2017.godine. Cilj je pomoći najugroženijem dijelu stanovništva grada heroja – Vukovara, osobama koje su životne okolnosti dovele u tešku materijalnu, financijsku ili zdravstvenu situaciju, a takvih je obitelji u Vukovaru jako puno.

Inicijativa za ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju krenula je iz Solina od predsjednika UHBLPTSP Solin Momira Stojanca, koji je putem medija čuo o izuzetno teškoj situaciji u kojoj se našao veliki broj stanovnika grada Vukovara. U kontaktu sa hrvatskim braniteljem iz Vukovara, Predragom Mišićem došlo je do povezivanja sa Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, te je humanitarna akcija pokrenuta.

Do sada se u akciju uključilo više od 220 udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugih organizacija civilnoga društva, te škole u više od 40 gradova Republike Hrvatske.

Trenutno najpotrebnije obiteljima grada Vukovara je: hrana (sa rokom trajanja nakon 10.04.2017.g.), higijenske potrepštine, dječja hrana i stvari (pelene, vlažne maramice i dr.), te bezglutenska i dijabetičarska hrana. Za sve koji žele donirati novac, otvoren je žiro-račun u Erste banci – IBAN: -HR1024020061500047230

Glavni pokrovitelj ove humanitarne akcije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a organizatori su potporu dobili i od ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Inicijativu za prikupljanje potrebnih stvari i hrane u sklopu ove humanitarne akcije za područje Nove Gradiške i okolice preuzeli su Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Brodsko-posavske županije i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška.

Svjesni teških vremena u kojima se svi nalazimo, pozivamo Vas da podržite humanitarnu akciju „Vukovar živi 365 dana“, te kroz Vašu Udrugu uz pomoć članova i prijatelja donirate potrebne stvari ili novac, sukladno Vašim mogućnostima.

Humanitarna pomoć bi se prikupljala u DOMU HRVATSKIH BRANITELJA, Zrinskih 1, N.Gradiška, UTORKOM 10h-13h i PETKOM 16h-19h.

Osobe za kontakt:

  • Dejan Marjanović 098/941 0870
  • Krešimir Baković 091/211 9353

Građani Republike Hrvatske do sada su uvijek pokazivali koliko veliko srce imaju – pokažimo to još jednom! Hvala svima koji će podržati ovu akciju, jer svaka kap dobrote je bitna i hvale vrijedna!