Gradonačelnik Vinko Grgić za “HRT Vijesti”

Autor vijesti: M.M./Studio 4/HRT

Prenosimo vijest sa “HRT Vijesti” gdje su gradonačelnik Vinko Grgić i grad Nova Gradiška navedeni kao pozitivan primjer u smanjenju troškova gradske rasvjete i izgradnje fotonaponske elektrane.

Iz vijesti izdvajamo:
“Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, pozdravio je mjere Vlade u zaustavljanju inflacije i divljanja cijena energenata, ali tamošnja uprava i prije krize već je ulagala u smanjenje troškova gradske javne rasvjete, solarnu energiju u svojoj industrijskoj zoni.
– Grad Nova Gradiška u zadnje 3-4 godine ulaže velike napore. Cijelu gradsku javnu rasvjetu prebacili smo u LED i uštedjeli blizu 60 posto. Zgrade u vlasništvu grada su doživjele promjene na toj razini i onda smo računali kolika je razlika da budemo na nuli potrošene električne energije. Sagradili smo fotonaponsku elektranu, i mi smo praktično na nuli. Gledamo, osluškujemo, i onoliko koliko potrošimo, toliko i proizvedemo. Što se tiče plina imamo vrtiće i prostore koje koristi gradska uprava, ali smo riješili energetsku obnovu tako da smo i tu za 60 posto smanjili troškove, rekao je gradonačelnik Grgić. ”

Video: Studio 4/HTV/HRT

Cijeli članak možete pročitati na slijedećem linku: