Gradonačelnik Vinko Grgić otvorio izložbu “FotoMatura”

Gradonačelnik Vinko Grgić 27. je prosinca u Domu kulture otvorio  izložbu fotografija  pod nazivom “FotoMatura”. U postavu izložbe je 40 fotografija različitih motiva, a među fotografijama 40 autora su  i fotografije  dvojice Novgradiščana, nedavno preminulog  Igora Hercega  i Željka Grganića. Revijalna je to izložba članova Fotozina organizirana povodom 18. obljetnice  portala Fotozine.org.

  O postavu i organizaciji ove izložbe, fotografiji i okupljanju autora oko portala Fotozine. org. govorili su prof. Marija Karlovčan-Subić, Željko Grganić, predsjednik Foto kluba „F4“ Nova Gradiška  i Janko Belaj, osnivač portala Fotozine.org.

  Otvarajući izložbu gradonačelnik Vinko Grgić je istaknuo brojna kulturna događanja u Novoj Gradiški ove godine koja su  organizirana uz potporu Grada i dodao da će tako biti i ubuduće jer to zaslužuju brojni pojedinci. Naveo je pri tom izložbu Tomislva Petranovića Rvata otvorenu nedavno prilikom otvaranja obnovljenog Gradskog muzeja, a Foto klubu Nova Gradiška „F4“ obećao  potporu za  izložbu Igora Hercega, kao i povratak “kući” u prostore u kojima je Foto klub nekada u Novoj Gradiški i počeo s djelovanjem, a po uređenju prostora u sklopu “ljetne”.

   Nazočne, među kojima su bili Dinka Matijević, direktorica TZ, dr. Marija Mihaljević ravnateljica GMNG, kao i Zvonimir Karlik, općinski načelnik u Dragaliću, koji je također  dao potporu  članovima Fotozinea  koji su prije nekoliko godina snimali  na Ivi i u Goricama, pozdravila je Ivanka Herceg i zahvalila se svima  koji su doprinijeli da se izložba organizira, posebno  Foto klubu „F4“ čiji je član bio Igor Herceg.

  Na otvaranju izložbe  nastupio je Vokalni ansambl “Lira” iz Starog Petrovog Sela pod ravnanjem prof. Renate Grgić.

no images were found