Gimnazija Nova Gradiška u eksperimentalnom projektu “Škola za život”

MODERNIZACIJA!

Gimnazija Nova Gradiška nastavlja se ubrzano modernizirati i opremati. Tijekom protekle dvije godine u školi su suvremeno opremijene učionice biologije, kemije, informatike, fizike i laboratorij za vježbe iz kemije i biologije, uvedeni klima-uređaji u gotovo sve učionice i na pragu su energetske opreme. Suvremeno opremljene učionice osiguravaju najsuvremeniju nastavu koja prati nove tehnološke inovacije.

JEDNA OD 5 GIMNAZIJA!

Gimnazija Nova Gradiška jedna je od 26 srednjih škola u Republici Hrvatskoj, odnosno jedna od pet gimnazija koje su odabrane da budu predvodnica velike reforme školstva. U sklopu tog velikog i za hrvatsko školstvo najznačajnijeg trenutnog projekta financiran sredstvima EU, Gimnaziji Nova Gradiška odobreno je 180.000,00 kuna za nabavku nove opreme – digitalne kamere, pametne ploče, oprema za radijske emisije, oprema za napredno učenje stranih jezika, sportska oprema, glazbeni instrumenti, meteorološka stanica i ostala oprema.

BESPLATNI TABLETI ZA SVE UČENIKE PRVIH RAZREDA!

Kurikularna reforma od iduće školske godine osigurat će svim učenicima prvih razreda Gimnazije Nova Gradiška digitalne udžbenike i besplatne tablete što će biti znatno olakšanje učenicima i njihovim roditeljima. Svim učenicima u gimnaziji osigurat će se nov način poučavanja koji će biti usmjeren na učenike, na usvajanje novih i životnih vještina, a koje će im omogućiti usvajanje znanja na zanimljiviji i lakši način.

TERENSKA NASTAVA, STRUČNI IZLETI I EKSKURZIJE!

Osim korištenja suvremene opreme, učenicima će biti omogućena zanimljiva terenska nastava, besplatni izleti, redoviti mjesečni odlasci na kazališne predstave u Zagreb, obilazak nacionalnih parkova te jednodnevne i višednevne stručne ekskurzije, učenje engleskoga jezika u Engleskoj, europska razmjena učenika u sklopu Erasmus+ projekata.

PROGRAMI OPĆE GIMNAZIJE NOVA GRADIŠKA- ODLIČAN TEMELJ ZA UPIS  DRUŠTVENIH i PRIRODOSLOVNIH FAKULTETA

Usvajanje znanja i vještina omogućit će vam u suvremeno opremljenim specijaliziranim učionicama-u zadnje dvije godine zahvaljujući osnivaču BPŽ, ali i Gradu NG i lokalnoj zajednici, škola je uspješno opremljena suvremenim tehničkim pomagalima od pametnih ploča preko znanstveno opremljenih laboratorija kako biokemijskog tako i učionica kemije, biologije i praktikuma fizike.

-mogućnost izbora velikog broja predmeta za izbornu nastavu-uz opće programe tu su i humanistički (psihologija, geografija, likovna i glazbena umjetnost), matematičko-prirodoslovni (matematika, biologija, kemija, fizika) i dodatni jezični programi (klasični grčki, francuski)

-raznovrsne izvannastavne aktivnosti i projekti-ekolozi (prošle godine su bili državni prvaci, ove su godine drugi u državi;respektabilan zbor, koji zahvaljujući suradnji s Gradom su nastupali u Osijeku gdje su dobili izuzetne pohvale; tu su tamburaši, novinari, izvrstan Debatni klub koji po prvi puta ide na državno natjecanje u debati, a djeluje samo godinu dana)

-zanimljive stručne ekskurzije, putovanja, izleti, odlasci u kazalište (Erasmus razmjene, upravo su se učenici Gimnazije vratili iz Grčke)

-.organizirane i besplatne pripreme za maturante za Državnu maturu;

-organizirano polaganje ispita probne državne mature za maturante;

-sustavna i stručna profesionalna orijentacija učenika ( za 3. i 4. razrede u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje; vode računa i o darovitim učenicima (Eureka projekt)

-visokomotivirani i stručni nastavnici;

-briga o svakom učeniku – škola kao prijatelj učenika.

Gimnazija NG također ima dugogodišnju praksu provedbe mnogobrojnih projekata i programa kojima učenici mogu steći dodatna znanja i vještine potrebne za daljnje visoko obrazovanje.

 

preuzeto sa: http://www.ngbuntovnici.hr