FESTIVAL SLIKOVNICE “OVCA U KUTIJI” 2024.

Dragi posjetitelji, s veseljem najavljujemo ovogodišnji Festival slikovnice „Ovca u kutiji“ koji počinje danas, 9. travnja, a trajat će do 11. travnja. U trodnevnom druženju predstavit će nam se brojni autori suvremene hrvatske slikovnice. Organizatori ovog hvalevrijednog događanja su udruge Knjiga u centru, Kreativna mreža i Dom kulture Nova Gradiška koji je ujedno i pokrovitelj Festivala uz Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Prva ovogodišnja događanja Festivala slikovnice OVCA U KUTIJI (a bit će ih još!)  održat će se u Slavoniji, točnije u Novoj Gradiški, Starom Petrovom Selu, Novoj Kapeli, Okučanima, Cerniku i Dragaliću.
Festivalski program namijenjen je širokoj publici; struci, djeci i odraslima u sklopu kojeg će biti održano ukupno 16 festivalskih događanja (književni programi, likovne radionice i putopisna predavanja) za unaprijed organizirane skupine.
Želja organizatora (Knjige u centru i Kreativne mreže iz Zagreba te Doma kulture Nova Gradiška) jest popularizacija slikovnice i njezinih autora među najširom publikom.

Na festivalskom programu u Slavoniji gostovat će pisci, ilustratori i putopisci:  Natalija Mitrić, Ana Kadoić, Alma Pongrašić, Hrvoje Ivančić i Ana Đokić.

NAPOMENA NOVINARIMA:
Biografije gostujućih autora dostupne su na Facebook OVCA U KUTIJI – festival slikovnice. Svi autori raspoloženi su dati izjave za novinare. Molimo kontaktirajte ih preko PR Festivala, Foto-materijal s festivalskih događanja šaljemo na zahtjev.

PR Festivala: Alma Pongrašić 095 551 9684