Dan Elektrotehničke i ekonomske škole i 51. rođendan

Obilježen je  različitim sadržajima 17. veljače i doista se imali čime pohvaliti .

Škola je u samo godinu dana  napravila velike iskorake. Programima i projektima otvorila se prema široj javnosti sudjelujući u raznim kulturnim i drugim manifestacijama. Uz potporu grada Nova Gradiška i u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Nova Gradiška otvorit će vrata škole učenicima drugih novogradiških srednjih i osnovnih škola te građanima.

Učenici su sudjelovali na brojnim natjecanjima i postigli zapažene rezultate. Sa solarnim automobilom (mentori prof. Cvitković, Meseš, a sudjeluju i drugi profesori i učenici) sudjelovali su na utrci u Sisku. Učenici su sudjelovali kao suradnici u manifestacijama i aktivnostima s raznim udrugama, organizacijama i zajednicama. U povodu Dana škole su predstavili svoje radove na izložbi u holu škole gdje se, uz ostalo, igrao nogomet s robotićima s kojim su se predstavili koncem prošle godine na Danu tehničke kulture koji je organizirala Zajednica tehničke kulture Nova Gradiška. Radi se o projektu koji je najavljen u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture. Kako je istaknula ravnateljica Sanja Muller-Zoričić, u proljeće će pozvati djecu, od osnovaca do srednjoškolaca  na radionice koje će se odvijati u njihovoj školi pod mentorstvom njihovih profesora. Sve to u cilju pokretanja robotike i poticanja učenika da se od najranije dobi upoznaju s pojmom robota.

Suvremena oprema- kvalitetan  iskorak i usmjerenje prema budućnosti

-Trudili smo se opremiti školu boljom opremom. Opremili smo učionicu za elektropneumatiku, opremamo učionicu za senzoriku i nabavili smo opremu za hidrauliku. Nova oprema pridonijela je uvođenju novog zanimanja u školi pa ćemo tako od slijedeće školske godine imati novo zanimanje tehničar za mehatorniku.

Za ovakve uspjehe zaslužni smo svi zajedno i nadam se da nećemo na tome stati. Trudit ćemo se svim snagama implementirat u rad inovacije koje će budući učenici prepoznati i upisati se u ovu školu koja će im i nadalje biti rasadnik stjecanja najboljih znanja za daljnji život i rad. Postali smo škola koja ima dosta opreme, a osim velike opreme nabavili smo i sitnu opremu koja nam stalno treba.Sve to zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji i Gradu Nova Gradiška te pojedincima koji razumiju naše potrebe – istaknula je, među ostalim,ravnateljica Sanja Muller- Zoričić.

-Ponosna sam na sve uspjehe koje naše škole ostvaruju, pa tako i naša Eelektrotehnička i ekonomska škola. Do uspjeha se ne dolazi lako. Svi smo toga svjesni. Stoga znamo da je uloženo puno truda svih vas osobno i na tome vam od srca čestitam.

Bez financijskih sredstava nije moguće ostvariti projekte. Zato je grad Nova Gradiška u prošloj godini pomogao školama koje su se obratile za pomoć. Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi prošle godine donirano je 50.000 kuna za opremanje laboratorija pneumatike, a poučeni dobrim rezultatima grad je ove godine školi namijenio 75.000 kuna za opremanje dodatnom opremom, a sve u cilju otvaranja novog zanimanja tehničar mehatronike. Primjerom smo pokazali da nam je u gradu itekako stalo do naše djece i naših škola. Čestitke ravnateljici što je uspjela pokrenuti novo zanimanje u ovoj školi. Zahvaljujem se na dosadašnjem doprinosu u suradnji škole s gradom i nadam se nastavku dobre suradnje -naglasila je zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić, čestitajući Dan škole učenicima, profesorima i svim djelatnicima Elektrotehničke i ekonomske škole.

Glazbeno-scenski program, osmišljen je na temu “Slavonija”, a počeo je na najbolji mogući način- prekrasnim filmom Novogradiščanina Alena Kocića-Koca  “Duša zlatne zemlje”. Uslijedile su recitacije, interpretacije stihova i proznog teksta hrvatskih književnika na temu Slavonije, glazba i pjesma. Program su osmislile prof. hrvatskog jezika  i književnosti Ljiljana Bigović i Daliborka Bilogrević, a izveli  ga i svoje talenet pokazali  učenici:  Leonarda Lukačević, Izabela Milinković, Valentina Paurić ,na harfi Martina Štefanac, školski band “Interferencija” -Matej Štefanac, Ivan Hotovec, Valentin Marjanović, Matej Valešić, Filip Wirth, Filip Šestić, Matea Mesec (pripremao ih je prof. Denis Husadžić, a pomogao i prof. Tibor Čolović). Voditelj konferanse bio je učenik Ivan Mirković, a svečanosti su bili, među ostalima, nazočni i Velimir Vuković, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada NG, prof. Josip Ostić, predsjednik novogradiškog ogranka Matice Hrvatske, ravnateljica OŠ “Mato Lovrak” Vesna Lončar-Cindrić, te prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko -obrtničke škole, u čijem prostoru je  upriličen domjenak.

no images were found