Branitelji 4. gardijske brigade u Novoj Gradiški

U sklopu aktivnosti, kojima na poseban način žele uveličati obilježavanje utemeljenja svoje postrojbe kao i utemeljenja svih gardijskih postrojbi u RH i ove godine, četvrti puta za redom, u vremenu od 20. do 28. travnja branitelji, članovi Moto kluba 4. gardijske brigade Split na simboličan su način povezali jug i sjever, središnju i istočnu Hrvatsku. Od Splita do Vukovara posjetili su mjesta od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju hrvatsku povijest i kod Spomen obilježja upalili svijeće, pomolili se te položili krunice izrađene za ovu prigodu u Međugorju.

Nova Gradiška ih je dočekala 26. travnja gdje su također odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, a domaćin je uz Grad bio Moto klub Nova Gradiška.

Kod Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima upaljene su svijeće, minutom šutnje i molitvom odana počast poginulim hrvatskim herojima.

Dobrodošlicu u Novu Gradišku poželio je braniteljima 4. gardijske brigade gradonačelnik Vinko Grgić te,među ostalim, naglasio kako je ovaj Grad istinski prijatelj branitelja i kako su pripadnici braniteljskih udruga uvijek dobro došli. Podjsetio je na žrtvu koju je Nova Gradiška podnijela u Domovinskom ratu te najavio svečano obilježavanje VRO “Bljesak”.

-Ne znam zašto se proteklih godina nije organizirala svečanost u čast “Bljesku” na jednoj višoj razini, ali ove godine bit će niz sadržaja od izložbe fotografija s Braniteljskog hodočašća zahvalnosti u Rim, natjecanje u kuhanju čobanca koje će okupiti i branitelje iz drugih krajeva Hrvatske, a kruna će biti i 1. Festival domoljubne pjesme 30. travnja na središnjem novogradiškom trgu- istaknuo je.

Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba 4. Gardijske brigade, zahvalio je na uvijek prijateljskom i toplom dočeku Gradu, ali i dečkima iz Moto kluba Nova Gradiška s kojima, kako je rekao, imaju dugogodišnju prisnu suradnju. Također je najavio i dolazak na tradicionalne “Moto susrete” koje organizira naš Moto klub.

Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima završili su postavljanjem krunice na Spomen obilježje.

Na ovaj način branitelji ujedno promiču vrijednosti i dignitet Domovinskog rata te šire povijesnu istinu o iznimnom doprinosu za stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske koju je i ratna postrojba 4. gardijske brigade ostavila u nasljeđe budućim hrvatskim generacijama.

no images were found