Aktualno u gradu


U četvrtak, 6. travnja u 10, 30 sati POUMAR organizira  predstavu za djecu TI I JA, MALI MEDO Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Režija: Katja Pegan

Igraju: Berislav Tomičić i Vesna Ravenšćak

Scenograf: Marjan Kravos
Kostimografija: Marija Vidau
Skladatelj: Mirko Vuksanović
Autor songova: Miroslav Košuta

Trajanje: 50 min

 

O PREDSTAVI

…”Kako odgojiti “maloga medu”, kako ga osloboditi dječjih strahova, kako ga naučiti da kuću drži u redu? Kako odgovarati na njegava neumorna zapitkivanja… Na sva ta pitanja duhovito, razigrano i raspjevano nudi odgovore predstava “TI I JA, MALI MEDO”… (Glas Koncila)

…”TI I JA, MALI MEDO je neodoljiva priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju koja će naučiti da “biti blizak s djetetom” ne znači dodvoravati se i popuštati djetetu u svemu, već strpljivo mu opraštati, učeći ga odgovornosti i zajedništvu u svakome postupku”…

Predstava je napravljena prema dramatizaciji price Ti i ja, mali medo. U predstavi upoznajemo dva medvjeda, velikog i malog medu, kroz različite situacije kroz koje prolaze roditelji i djeca…

Naglasak je na povjerenji I ljubavi koji su okosnica svakog dobrog odnosa, a posebno odnosa između roditelja I djeteta.

Autor teksta ove dječje predstave je poznati engleski pisac za djecu Martin WaddellPisac je brojnih kjiga za djecu. Dobitnik je brojnih nagrada, između ostalih i Hans Christian Andersen

 

ULAZ  SLOBODAN!U subotu i nedjelju, 8. i. 9. 4. 2017. u 18,00 sati u Domu kulture  prikazivat će se predivan Disneyjev obiteljski film  Ljepotica i zvijer.

 

izVORNO IME: Beauty and the Beast

REDATELJ: Bill Condon  

ŽANR: obiteljski, fantazija, mjuzikl

ULOGE: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad

TRAJANJE FILMA: 130 minuta  

 

 

SADRŽAJ FILMA:

Priča i likovi koje publika poznaje i voli oživljava u spektakularnoj igranoj adaptaciji Ljepotice i zvijeri, Disneyjeva animiranog klasika koji postaje zadivljujući filmski događaj slaveći jednu od najdražih priča ikad ispričanih.

Ljepotica  i zvijer fantastično je putovanje Belle, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, Belle se sprijatelji sa začaranim osobljem te uviđa plemenito srce i istinskog princa koji se kriju iza Zvijerova strašnog izgleda. U filmu glume: Emma Watson kao Belle; Dan Stevens kao Zvijer; Luke Evans kao Gaston, zgodan, ali plitak seljak koji zavodi Belle; Kevin Kline kao Maurice, Bellin otac; Josh Gad kao Le Fou, Gastonov strpljivi ađutant; Ewan McGregor kao Lumiere, svijećnjak; Stanley Tucci kao Maestro Cadenza, čembalo; Gugu Mbatha-Raw kao Plumette, čarobnica; Nathan Wich kao Chip, šalica; Ian McKellan kao Cogsworth, sat; Emma Thompson kao čajnik, Gđa Potts.

Cijena: 25,00 kuna

           Grupni posjet (8 i više ulaznica) za predstave 3D: 22,00 kune

          

Rezervacije ulaznica

Rezervacije se mogu izvršiti svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 sati na telefon: 035/331-010, mob: 099/331-0115 ili putem Facebook-a najkasnije sat vremena prije projekcije.

Sve rezervirane karte moraju se podići najkasnije pola sata prije projekcije.

Blagajna kina otvara se sat vremena prije projekcije.


 


U srijedu, 26. travnja u 20,00 sati Pučko otvoreno učilište M. A. Relković ugostit će predstavu GK Požega FLOROMANIJA. Pomno smišljena tema i tekst koji je napisao Boris Senker  pravo su osvježenje u kazališnom repertoaru…

Jeste li spremni za FLORomAniju?

Nova komedija prožeta glazbom i fenomenom instant glazbenih zvijezda. Otvara suvremena pitanja može li danas svatko postati zvijezda preko noći pomoću You tube-a te kako to djeluje na malog čovjeka? Flora je domaćica, okupirana kućanskim poslovima, Florijan-njezin suprug pokušava je izvući iz depresije tako što je snimi kako pjeva. U nadi da joj pomogne angažira učiteljicu pjevanja koju pronalazi u lokalnom kafiću. 

Tekst: Boris Senker

Režija: Majkl Mikolić

Igraju: Barbara Rocco (Flora), Luka Juričić (Florijan) i Marijana Matoković (Fani i Fina)

Scenografija i kostimografija: Zdenka Lacina

Glazba: Davor Rocco

Rasvjeta: Goran Krmpotić

Ton: Dario Hak

Floromanija je predstava u kojoj će se zasigurno svatko od nas moći prepoznati jer svi smo barem jedanput zapjevali u kućnoj atmosferi ili vidjeli neke od uspješnica koji su od dnevne sobe dosegli svjetla pozornice. 

 

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna možete kupiti u tajništvu Učilišta, Relkovićeva ulica 4, ili rezervirati na: telefon: 035/331-010, 331-011, 331-012, mobitel: 099/331-0115, e-mail: poumar@sb.t-com.hr