Aktualno u gradu – POUMAR

03.03.2017.


Poštovani,

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković u suradnji s lutkarskim studiom Kvak organizira niz kazališnih radionica…

Radionica pod nazivom LUTKARSKA PREDSTAVA – OD IDEJE DO IZVEDBE nastala je iz želje da iz kazališnog, lutkarskog rada i iskustva vođenja različitih dramskih programa namijenjenih djeci predškolske i rane školske dobi stvorimo spoj jednostavnih i praktičnih poticaja i savjeta za rad u vrtićkim skupinama i dodatnim školskim aktivnostima.
Cilj radionice je podržati odgojitelje, učitelje i nastavnike te ostale suradnike u predškolskom i školskom procesu u kreativnom radu s djecom na način da nastanak kazališne predstave, priredbe ili igrokaza u potpunosti prilagodimo uvjetima i zahtjevima rada te pojedinom uzrastu djece i to u rasponu od kratke lutkarske igre, koja može imati komunikacijsku svrhu na dnevnom planu, do postavljanja većih komada povodom priredbi, proslava ili natjecanja.

Uz navedenu radionicu vezala bi se i radionica naziva UPOTREBA GLAZBE U NASTAJANJU LUTKARSKE PREDSTAVE u sklopu koju će se kroz lepezu metoda i prezentaciju različitih polazišta u stvaranju kratke lutkarske igre, polaznici uvesti u čarobni svijet lutaka putem glazbe. Glazbene improvizacije, ilustriranje songova, načini i podjele, režija kratke glazbene igre – cilj je ove radionice je olakšati nastavnicima, odgojiteljima ili voditeljima dramskih skupina izbor glazbe te ih uvesti u tehnike upotrebe glazbe u kazalištu.

Kazalište KVAK osnovala je davne 1974. Godine Vlasta Pokrivka , pedagog predškolskog odjela i dramska umjetnica. Četrdesetogodišnje iskustvo kazališta KVAK garantira kvalitetan program…

Radionice će se održati 3. ožujka u 14, 00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković Nova Gradiška.

Kotizacija: 100,00 kuna po polazniku

Broj polaznika  je ograničen, stoga Vas molimo da se, ukoliko ste zainteresirani, javite na broj 091 361 0500 u što kraćem  roku.

Trajanje ovih dviju radionica je 2,5 sati           

06.03.2017.


Poštovani,

Pučko otvoreno učilište M. A. Relković s radošću Vas poziva na monodramu Teatra Rugantino pod nazivom „Život je čudo“  koja će se održati u ponedjeljak, 6. ožujka u 20,00 sati u novogradiškom  Domu kulture.

Čast nam je najaviti Sinišu Popovića, prvaka drame HNK, koji je majstorski izgradio lik Fabijana, prostodušnog Splićanina koji pripovijeda o odrastanju u siromašnom ribarsko-težačkom predgrađu, životu tijekom fašističke okupacije, internaciji u izbjeglički logor El Shatt, danima socijalističke izgradnje, tranzicijske razgradnje… No, velike i dramatične smjene društvenih poredaka samo su kulise pred kojima se zbrajaju svi emocionalni gubici. Njegov životopis slijedi obrazac zdravstvenoga kartona – sva važna razdoblja i epizode jedne sasvim osebujne biografije rekonstruiraju se uz pomoć bolesti od kojih je u određenom trenutku patio. A naš je Fabjan u tome pogledu neupitni udarnik: pravi Stahanov u svijetu pacijenata. Lakše je nabrojati zdravstvene tegobe koje su ga nekim čudom mimoišle, negoli pošasti kojima nije uspio uteći. Te nevolje nisu, međutim, odredile samo njegov životni put, nego i svjetonazor, duboko uvjerenje da je svo to ipak imalo smisla…

Predstava je nastala prema tekstu Ivice Ivaniševića u režiji Gordane Gadžić, dok glazbu potpisuje Darko Rundek.

Izvrsna gluma, briljantan scenski govor i topla ljudska priča više su nego dovoljan razlog za dolazak na ovu izvanrednu predstavu.

 

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna možete kupiti u tajništvu Učilišta, Relkovićeva ulica 4, ili rezervirati na: telefon: 035/331-010, 331-011, 331-012, mobitel: 099/331-0115, e-mail: poumar@sb.t-com.hr ili uplatom na žiro račun IBAN: HR8423600001102192592, pozivom na br. HR00 01-2017, uz prethodnu rezervaciju na tel. 035/331-010.

09.03.2017.


Predavanje

KAKO POMOĆI VRŠNJAKU OBOLJELOM OD MALIGNE BOLESTI

Pučko otvoreno učilište M. A. Relković u suradnji s Udrugom Krijesnica u četvrtak, 9. ožujka 2017. u 12,00 sati (Dom kulture) organizira predavanje “Kako pomoći vršnjaku oboljelom od maligne bolesti”. Predavanje je namijenjeno djeci viših razreda osnovne škole, kao i nastavnicima, roditeljima i svima koji sudjeluju u radu s djecom. Predavanje će se održati u sklopu projekta “Malo svjetlo nade” u kojem glavnu ulogu imaju mladi koji su pobijedili zloćudne bolesti.

Predrasude, strah i neznanje velika su prepreka za prihvaćanje i podršku djetetu koje je liječeno od raka, a koje se nakon dugog izbivanja vraća u svoju školu, susjedstvo, među vršnjake. Cilj predavanja je informirati, senzibilizirati i pripremiti matičnu sredinu liječenog djeteta za njegov povratak kući.

Pokažimo spremnost za učenje i suočavanje s problematikom malignih bolesti dječje dobi!

Zbog potreba organizacije, molimo Vas da svoj dolazak na predavanje najavite na broj: 091 361 05 00, najkasnije do 6. 3. 2017.

Projekt edukacije matičnih sredina djece liječene od malignih bolesti preporučuje Ministarstvo obrazovanja, podržava Agencija za odgoj i obrazovanje, sufinancira Ministarstvo zdravlja

15.03.2017.


Poštovani,

POU MAR organizira radionicu “Quilling za početnike” koja će se održati u prostoru Učilišta u srijedu, 15. ožujka u 14,00 sati.

Ova stara, ali pomalo zaboravljena, tehnika savijanja papira (filigran od papira) te namotavanja raznobojnih trakica koje se lijepe na podlogu ili međusobno, razvija kreativnost i finu motoriku te jača sposobnost koncentracije. Rezultat su impresivne kompozicije koje mogu tvoriti sliku, čestitku, nakit ili ukrasni predmet.

Kako nam se bliži blagdan Uskrsa, odlučili smo ovu radionicu posvetiti ukrašavanju pisanica quilling tehnikom.

Ponesite samo dobru volju, sve ostalo je na nama!

Radionica je besplatna.

Prijave na radionicu su obvezne putem naše Facebook stranice, telefonom na brojeve: 035/331 010, 091 361 05 00 ili  na poumar@sb.t-com.hr.