Slavonski dućan na “Altstadt” festivalu u Herzogenaurachu

Novogradiški Slavonski dućan u suradnji sa Gradom Nova Gradiška od 09. do 11. lipnja predstavio se na Festivalu “Altstadtfest” u prijateljskom gradu Herzogenaurachu.
Festival se održava svake godine, a na njemu se predstavljaju obrtnici, domaći tradicionalni proizvodi poput bratwurst kobasica, ali i omiljeni ćevapi i proizvodi raznih kulturnih zajednica u Njemačkoj, zatim sportske aktivnosti, kulturni i glazbeni sadržaji.
Svake godine dolaze i brojni izlagači iz drugih zemalja, a Slavonski dućan predstavio je proizvode iz našeg kraja i Slavonije. Bogatu ponudu proizvoda kupcima prezentirali su voditelj Slavonskog dućana, Marko Kovre, predstavnici Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Nova Gradiška, Mihaela Đeraj, Marko Ćosić i Milan Tomljanović.
Nastavak je ovo prijateljstva između Herzogenauracha i Nove Gradiške, a ove godine slavi se 43. godine uspješne suradnje na svim poljima.
Također, želimo se zahvaliti i našim domaćinima gradonačelniku dr. Germanu Hackeru, Tanji Von Jagemann te bivšem gradonačelniku Hansu Langu.