1.Fišijada Grada i TZ i Ribarske večeri Caffe bara “Hubert” zajedno na novogradiškom trgu

Novogradiščani, ali  i mještani naše šire okolice, kao i gosti Grada uživali su 14. srpnja  u pravoj slavonskoj “fešti od ribe”.

Nadaleko se s novogradiškog središnjeg trga širio miris fiša, ali i ribe s “dagare” i one fine pečene na rašljama zahvaljujući Gradu, Turističkoj zajednici, ali i Branku Bešliću, organizatoru tradicionalnih “Ribarskih večeri”. Ove su godine odlučili zajedno organizirati gastro-zabavno-turističku manifestaciju u kojoj je sudjelovalo i 15 ekipa “majstora i majstorica od fiša”, a uz domaće bilo je tu i gostujućih ekipa iz Vojvodine (rukometni veterani iz Novog Sada), Velike (Požeško-slavonska županija), kao i Sisačko-moslavačka županije. Ono što svakako veseli, kako je istaknula i Dinka Matijević, direktorica TZ, naše domaće udruge, branitelji,  kao i DVD-i spremno su se odazvali želeći doprinijeti sadržajnijem ljetu u Gradu.

Okupljenimma su dobrodošlicu i dobru zabavu poželjeli gradonačelnik Vinko Grgić, koji je 1. Fiđijadu i otvorio te direktorica TZ Dinka Matijević.

Prosudbena komisija u sastavu: Blaženka Blažević, dipl. ing. prehrambene tehnologije, dr. Goran Lalić, veterinar i Mario Latal, imali su doista težak zadatak ocijeniti i izabrati najbolji fiš.

Natjecale su se slijedeće ekipe: Javna vatrogasna postrojba NG, “Pašanci” iz Magić Male, Udruga vinogradara i voćara “Slavča” NG,  Družba čuvara starih običaja Vrbje, dvije ekipe DVD-a Ljupina,Grad Nova Gradiška,  Rukometni veterani grada Nova Grdiška i rukometni veterani iz Novog Sada, pivovara “Bošnjak”, Caffe bar “Slavča”, Udruga “Konji bili, konji vrani” NG, “Raguž” Velika, “Hubert”I i čika Mata Karakašić.

Treće mjesto osvojila je ekipa Caffe bara” Slavča”, druga je ekipa jedan DVD-a Ljupina, koju je vodio Zoran Gazibarić, a najbolji fiš skuhala je i osvojila prvo mjesto s maksimalnih 30 bodova, ekipa “Raguž” iz Velike.

A da su Slavonci itekako vični kuhanju fiša potvrdio je i veliki broj naših sugrađana koji su sve skuhano i ponuđeno i degustirali uz odličnu glazbenu atmosferu za koju su se pobrinuli  “Vagabundo” bend i TS “Satir”.

Svakako treba napomenuti kako je prvu fišijadu u Novoj Gradiški organizirao naš sugrađanin Ante Kolinski (na žalost pokojni), a veseli činjenica da se manifestacija vraća i vjerujemo kako će postati i ostati tradicijom.

no images were found