ŽICA - BESPLATNO

11srp16:3019:00ŽICA - BESPLATNOŽICA - BESPLATNO

Detalji događanja

ŽICA – BESPLATNO
PONEDJELJAK, 11. 7. u 16:30

IZVORNO IME: Žica
REŽIJA: Tiha K. Gudec
ŽANR: dokumentarni
TRAJANJE FILMA: 75 min
GODINA: 2021.
DRŽAVA: Hrvatska, Belgija, Slovenija, Norveška, Litva

SADRŽAJ FILMA:
Kad je Slovenija postavila željeznu ogradu na području uz lijepu rijeku Kupu, Hrvatska je na nesreću postala tampon zona za priljev izbjeglica koji dolaze iz Bosne i Hercegovine pokušavajući stići do Zapadne Europe. Ograda je izazvala smanjenje turističkih aktivnosti i stvorila sasvim novu dinamiku tog područja. Ono sada privlači nacionaliste s ekstremne desnice, aktiviste za ljudska prva, političare, policijske ophodnje i graničnu policiju, migrante i izbjeglice na putu prema Europi.
Tiha Gudac, rođena 1982. u Zagrebu, redateljica je, scenaristica i producentica sa sjedištem u Hrvatskoj. Magistrirala je produkciju i stekla prvostupničku diplomu iz poslovnog marketinga. Kao redateljica, scenaristica i istraživačica prvenstveno radi na dokumentarističkim projektima, dok je u svojstvu producentice samostalno producirala i radila na igranim, dokumentarnim, animiranim i komercijalnim filmovima te formatima za TV, od kojih su neki nagrađeni. Kao redateljica debitirala je filmom Goli (2014), prikazanim na ZagrebDoxu 2015, koji je osvojio brojne međunarodne festivalske nagrade i doživio međunarodnu kino, TV i edukativnu distribuciju. Kao gostujuća predavačica drži predavanja o razvoju dokumentarističkih projekata i komercijalnoj TV produkciji. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: [email protected], na br. telefona: 035/331-010, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

*Zadržavamo pravo izmjene termina.

Više

Vrijeme

(Ponedjeljak) 16:30 - 19:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |