Zbirke pjesama

10svi18:3020:00Zbirke pjesamaBrune Šanteka i Zvonimira Nemeta

Detalji događanja

Dragi ljubitelji i ljubiteljice poezije,

u  svibanjskom pjesničkom druženju, u  četvrtak, 10. svibnja 2018. od 18,30 h

u Studijskoj čitaonici Odjela za odrasle GKNG,

bit će predstavljene zbirke dvije zbirke pjesama i njihovi autori:

„STVARAJMO SVEMIR“ Brune Šanteka    te    „62…“ Zvonimira Nemeta

 

Obje knjige izašle su u  zavičajnoj biblioteci „Terra sancta Martini“, a u nakladi GRADSKE KNJIŽNICE DUGO SELO .  Urednik: Predrag Topić

Pjesnike , njihove knjige  i bogatu izdavačku djelatnost GKDS  predstavit će  prof. i dipl. knjižn. Predrag TOPIĆ,  ravnatelj GRADSKE KNJIŽNICE Dugo Selo i urednik Zavičajne biblioteke „Terra sancta Martini“

Moderatorica:  Biljana DAKIĆ, prof. i dipl. knjižn. (GKNG)

U druženju će sudjelovati predstavnici Grada Nova Gradiška,  novogradiški pjesnici i pjesnikinje, članovi  Udruge stvaratelja u kulturi NG te KLD-a Rešetari s ostalim sugrađanima, ljubiteljima pjesničke riječi i umjetnosti.

 

  • Bruno ŠANTEK:  „STVARAJMO SVEMIR“

Bruno ŠANTEK  rođen je u Zagrebu 1969. g.  Autor je dva kriminalistička romana („Tajkunovi nasljednici“ i „Dosta“) te ispovijesti o životu s astmom („Izdisaj“).  Piše kratke priče i pjesme.  Knjiga „STVARAJMO SVEMIR“ njegova je prva zbirka pjesama i čini izbor od 700 pjesama od kojih su mnoge objavljene na njegovom blogu.

 

  • Zvonimir NEMET: „62… “

 

  Zvonimir NEMET rođen je 1952. Godine u Inđiji u Vojvodini. Od 1991. g. živi u Rugvici, a zatim u Dugom Selu. Naslov „62… “ njegova je treća zbirka pjesama, nakon „61…“ i „Gomolave“. U posljednje je vrijeme više pjesama ovog autora uglazbljeno. Zbirka pjesama Zvonimira Nemeta “62…” donosi nam nove izvanredne stihove u trećoj zbirci ovog dugoselskog pjesnika. Obiluje intimnim i lirskim  stihovima  o piščevom rodnom Srijemu, o Savi i ravnici, ali i o dugoselskoj Posavini.

Više

Vrijeme

(četvrtak) 18:30 - 20:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |