VUK I LAV - BESPLATNO

12ruj16:3018:30VUK I LAV - BESPLATNOVUK I LAV - BESPLATNO

Detalji događanja

VUK I LAV – BESPLATNO
PONEDJELJAK, 12. 9. u 16:30

REŽIJA: Gilles de Maistre
GLUME: Molly Kunz, Graham Greene, Charlie Carrick, Mylene Dinh-Robic, Evan Buliung
ŽANR: obiteljski, avantura
TRAJANJE FILMA: 99 min
GODINA: 2020.
DRŽAVA: Francuska

SADRŽAJ FILMA:
Film prati putovanje Alme (Molly Kunz), svojeglave studentice glazbe iz New Yorka koja dolazi na zabačeni kanadski otok na sprovod svog djeda koji ju je odgojio. Dok se ponovno povezuje sa svojim korijenima, Alma neočekivano pronalazi izgubljeno mladunče lava koje je bilo predodređeno za cirkus u Vancouveru i ugroženu vučicu koju progone istraživači.
Vuk i Lav je priča o djevojci, vuku i lavu te prijateljstvu koje će im zauvijek promijeniti živote.
Redatelj Gilles de Maistre pisao je scenarij zajedno sa svojom suprugom, scenaristicom Prune de Maistre. Gilles je poznat po režiji drama (Féroce, 2002. i Killer Kid, 1994.), no zajedno sa suprugom je već surađivao na filmovima “divljine”. Gilles je režirao i jednu epizodu tv serije Big Five (2020.-) za koju je Prune pisala scenarij. Ova tv serija prati priču o petero siročadi, od kojih je svako obdareno moći jedne od najjačih životinja u savani, poznatih kao Velika petorka. Djecu koja dolaze iz cijelog svijeta usvaja par zaljubljenika u prirodu. Svi zajedno štite prirodu od onih koji je žele uništiti.
Par je do sada surađivao na dva filma; dokumentarcu Demain est à nous (2019.) u kojemu je i aktivistica Greta Thunberg i Mia i bijeli lav (Mia et le lion blanc, 2018.). Film o djevojčici Miji koja se sa svojom obitelji seli u Južnu Afriku i razvija posebnu vezu s Charliejem, mladunčetom bijelog lava. Ovaj film je Gilles režirao po scenariju kojeg je Prune pisala na temelju njegove ideje. Veći dio ekipe iz filma Mia and the White Lion vraća se i za ovaj film: spisateljica Prune de Maistre, producentica Catherine Camborde iz tvrtke Mai Juin, kao i producenti Jacques Perrin, Nicolas Elghozi i Valentine Perrin iz Galatéea.
Vuk i Lav je dirljiva priča o prijateljstvu između čovjeka i životinja, a prema prethodnim projektima bračnog para de Maistre, sigurni smo da
će nas ponovno raznježiti novom avanturom.

*Zadržavamo pravo izmjene termina.

Više

Vrijeme

(Ponedjeljak) 16:30 - 18:30(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |