Predstava

08svi10:0014:00PredstavaPREDSTAVA SUPERJUNACI

Detalji događanja

PREDSTAVA SUPERJUNACI
UTORAK, 8. 5. U 10,00 I U 12,00 SATI
DOM KULTURE

Cijena ulaznice: 20 kn

 

TRAILER PREDSTAVE: https://m.youtube.com/watch?v=d-OlhrsYlvE&feature=youtu.be

 

SUPERJUNACI nova je predstava Teatra Poco Loco i Kazališne družine Pinklec, nezavisnih kazališta koji nastavljaju istraživati nove kazališne oblike i teme važne za mladu publiku. Redateljica Renata Carola Gatica (Alisa u Zemlji čudesa, Pipi Dugačarapa, Mala djeca veliki ljudi, Priča mi se priča, Otočići, Som na cilom svitu, Pola Pola, Ritam Tam, Durica, Ljubiti samo ljubiti) predvodi tim argentinskih autora. Rakhal Herrero idejni je autor predstave i glazbe, dok koreogafiju supotpisuje s Damianom Cortesom Albertijem (hrvatskoj publici poznat po predstavama Argentina i Durica). Asistentica autorske ekipe je Laura Aguerreberry. Posebnost ove predstave su koreografirane borbe superjunaka stvorene iz elemenata plesa i različitih borilačkih vještina. Uz ples, cijelu predstavu prati i atraktivna glazba različitih žanrova (opera, hip hop, tehno) stvarajući atmosferu svijeta na granici realnosti i fikcije.

Cijela priča parafrazira filmove i crtiće o superjunacima koje djeca svakodnevno prate, stvarajući vrlo tanku granicu između igre i stvarnosti, borbe i plesa, s vrlo jasnom porukom o tome da nasilju treba reći NE. Dijalog, stvaralaštvo, ljubav i poštovanje prema drugima – to su supermoći koje spašavaju živote.

Trajanje: 50 minuta

AUTORSKA EKIPA:
Koreografija: Rakhal Herrero i Damian Cortes Alberti
Redatelj: Renata Carola Gatica
Dramaturgija: Dunja Fajdić
Igraju: Dunja Fajdić, Karolina Horvat, Maja Kovač, Mario Jakšić, Bruno Kontrec, Jurica Marčec
Pripovjedač u off-u: Dean Krivačić
Glazba: Rakhal Herrero

O KOPRODUCENTIMA

KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC

Kazališna družina Pinklec kazalište je za djecu i mlade, koje od 1987. godine djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta je Romano Bogdan. Ova profesionalna kazališna družina upisana je u Očevidnik profesionalnih kazališta pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, te je 2017. godine velikom monografijom obilježila 35 godina postojanja.

Kazališna družina Pinklec članica je strukovnih udruga profesionalnih kazališta: UNIMA-e (Svjetskog udruženja lutkara i lutkarskih kazališta) i ASSITEJ-a (Svjetskog udruženja profesionalnih kazališta za djecu i mlade), te je osvojila niz nagrada na domaćim i stranim festivalima. Pinkleci su svojim repertoarom prepoznati kao jedni od najznačajnijih kazališnih družina za djecu i mlade u Hrvatskoj.  Pinkleci kreiraju predstave namijenjene djeci i mladima do 18 godina, koje govore o svakodnevnim životnim temama i o bajkovitom mitološkom svijetu koji je djeci u današnjem društvu nasušno potreban. Time im omogućavaju da u slojevitoj, edukativnoj i maštovitoj kazališnoj estetici pronađu mirni kutak djetinjstva, da razvijaju kreativnost, maštu, kulturu javnog nastupa i komuniciranja, te da stječu kulturne navike.

TEATAR POCO LOCO

Teatar Poco Loco je mala umjetnička organizacija koja je u manje od tri godine postojanja ostvarila velike rezultate. Osvojili  su brojne nagrade, odigrali preko 400 predstava, a njihove izvedbe pogledalo je više od 30 000 djece. Od 2014. godine kontinuirano okuplja profesionalne glumce, glazbenike, redatelje, dramaturge, vizualne umjetnike i dramske pedagoge u svrhu istraživanja novih izričaja u kazalištu za djecu i mlade. Njihovi  projekti podržani su od strane Ministarstva kulture, projekta Ruksak pun kulture, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba. Gostovali su na festivalima: Mali Marulić, Špancirfest, Ogulinski festival bajke, ASSITEJ, Naj naj festival, KOTOR FEST (Crna Gora). Ostvarili su suradnje s Teatrom Exit, Pinklecima, KNAP-om, Centrom mladih Ribnjak, GKL Split, GKL Rijeka, Indijskim kulturnim centrom, Konfucijevim institutom i brojnim drugima.

Više

Vrijeme

(Utorak) 10:00 - 14:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |