OBJE STRANE OŠTRICE

10sij19:3022:05OBJE STRANE OŠTRICEOBJE STRANE OŠTRICE

Detalji događanja

OBJE STRANE OŠTRICE
UTORAK, 10. 1. u 19:30

IZVORNO IME: Both Sides of the Blade/Avec Amour et Acharnement
REŽIJA: Claire Denis
ULOGE: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin, Issa Perica, Bulle Ogier, Mati Diop
ŽANR: igrani, romantičan triler
TRAJANJE FILMA: 116 min
GODINA: 2022.
DRŽAVA: Francuska

CIJENA ULAZNICE: 4 EUR (30, 12 KN)
DOBNA PREPORUKA: 12

SADRŽAJ FILMA:
Sara i Jean u stabilnoj su vezi već deset godina. Čine se sretnima. On je njezina stijena, netko na koga se može osloniti. Kada su se prvi put upoznali Sara je bila u vezi s Françoisom, Jeanovim najboljim prijateljem. Jednoga dana Sara vidi Françoisa na ulici. On nju ne vidi, no preplavljuje ju osjećaj da bi joj se život mogao drastično promijeniti. François se uskoro javlja Jeanu i predlaže mu da ponovno zajedno rade. Stvari iznenada izmiču kontroli.
Obje strane oštrice treća je suradnja Claire Denis sa spisateljicom Christine Angot, s kojom je napisala Isabellino sunce, u kojem također glumi Juliette Binoche. Tijelo glumice postaje performativni teritorij za čitavu plejadu kontrastnih emocija. Precizna kamera Erica Gautiera prati Sarino tijelo koje je u stalnom pokretu, eruptirajući u nekontroliranim trzajima. Denisini protagonisti okruženi su plamenima čežnje, u opsadnom stanju, nesvjesni društva i njegove neumoljive potrebe da odvaja stvari u suprotstavljene kategorije.

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: [email protected], na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

*Zadržavamo pravo izmjene termina

Više

Vrijeme

(Utorak) 19:30 - 22:05(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |