NOĆ KAZALIŠTA U DOMU KULTURE

16stu19:0021:00NOĆ KAZALIŠTA U DOMU KULTURENORA – TRENUTAK POBUNE

Detalji događanja

NORA – TRENUTAK POBUNE
SUBOTA, 16. 11. U 19,00 SATI
ULAZ BESPLATAN!

S veseljem Vas pozivamo na ovogodišnju Noć kazališta u naš Domu kulture. Uz izvrsnu predstavu Nora- trenutak pobune i sjajnu glumačku ekipu koju čine Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev i Mladen Kovačić, moći će se razgledati i izložba magistra slikarstva Andre Banovca, a od 18, 30 u našem izložbenom prostoru bit će upriličeno čitanje poezije mladih novogradiških pjesnika.

O predstavi:
Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi Nora – kuća lutaka prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj Dražen s vrlo nadobudnim konceptom, mlada glumica Orhideja koja je tek primljena u ansambl kazališta, i njezin stariji kolega Hrvoje, dugogodišnji član ansambla, koji igra Norinog muža Torvalda.
Dok Orhideja pokorno sluša redatelja, stariji i iskusni Hrvoje pokušava ga usmjeriti da svoj rad s glumcima temelji na međusobnoj iskrenosti i povjerenju. Situacije se izmjenjuju, od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Odnos Torvalda i Nore Helmer postaje preslika odnosa redatelja i glumaca – glumci ne razumiju redatelja, a redatelj ne čuje glumce – te je pitanje hoće li se on popraviti ili će netko od njih izaći iz predstave. Uz to što nas podsjeća na radnju Ibsenove „Nore“, ova predstava nam prikazuje tijek kazališnih proba te postavlja važna pitanja o mjestu Nore, Ibsena i kazališta u današnjem svijetu.

Tekst: Jelena Hadži-Manev
Režija: Frana Marija Vranković
Igraju: Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev, Mladen Kovačić
Produkcija: Tragači u.o. i Centar KNAP

Nagrade i priznanja:
Bobijevi dani smijeha 2018.g. – specijalno priznanje žirija za autorsko i glumačko ostvarenje: Jelena Hadži-Manev
Nagrada hrvatskog glumišta 2018.g. – nominacija za najbolji dramski tekst: Jelena Hadži-Manev

Više

Vrijeme

(Subota) 19:00 - 21:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |