MODERNA AFRODITA - KAZALIŠNA PREDSTAVA - DOM KULTURE

06ožu20:0022:00MODERNA AFRODITA - KAZALIŠNA PREDSTAVA - DOM KULTUREMODERNA AFRODITA - KAZALIŠNA PREDSTAVA - DOM KULTURE

Detalji događanja

MODERNA AFRODITA
SRIJEDA, 6. 3. u 20:00
KAZALIŠNA PREDSTAVA – DOM KULTURE

CIJENA ULAZNICE 10 EUR
*Povlaštena cijena za učenike, studente i umirovljenike 7 EUR

Dragi posjetitelji, pozivamo vas na kazališnu predstavu „Moderna Afrodita“ koja gostuje u novogradiškom Domu kulture u srijedu 6. ožujka s početkom u 20:00 sati. Predstava je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u dvije kategorije, onu za najbolju glumicu (Karmen Sunčana Lovrić) i za najbolji suvremeni hrvatski dramski tekst, odnosno dramaturgiju predstave.
Moderna Afrodita je crnohumorna komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, problemima i predrasudama koje ženama nameće suvremeni način života u srazu sa tradicionalnim društvenim obrascima, ali i same žene jedne drugima.
Protagonistice predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na „nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom transformirajućem wellness programu“, koji može riješiti sve njihove životne probleme. Iako od prvog trena, između Marije i Magdalene frcaju međusobne predrasude i osude, spletom okolnosti one skidaju svoje socijalne maske, otkrivaju si međusobno svoja prava lica, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preobražaja.
U ovoj zabavnoj predstavi za žene i muškarce, autorice se na komičan način poigravaju idejom umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene koja sve može, koja je samostalna i samosvjesna, no po mjeri i ukusu ukorijenjenih patrijarhalnih normi. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, svetica i kurva, uspješna poslovna žena, majka i domaćica – ona je „žena, majka, kraljica“…

Produkcija: STUDIO 9
Autorice: Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić
Redateljice: Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić
Igraju: Katarina Arbanas i Karmen Sunčana Lovrić
Trajanje: 90 minuta

Ulaznice možete rezervirati putem e-mail adrese: [email protected] ili na tel. 035/637-799

Više

Vrijeme

(Srijeda) 20:00 - 22:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |