KONCERT

10tra12:1014:00KONCERTBorna Šercar's Jazziana Croatica

Detalji događanja

Koncert vrhunskih glazbenika okupljenih u ansambl BORNA ŠERCAR’S JAZZIANA CROATICA nastupit će na koncertu u Domu kulture, 10. 4. u 12, 10 sati.
Ulaz na koncert je besplatan!
Za organizirane dolaske potrebna je prethodna najava.
Koncert je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture i Grada Nova Gradiška, a dio je projekta Vatromet kulture.

Veselimo se vašem dolasku!

Borna Šercar’s Jazziana Croatica
Vojkan Jocić – sax / Hrvoje Galler – klavir / Elvis Penava – gitara / Borna Šercar – bubnjevi
Jazziana Croatica predvodnica je instrumentalnog etno jazza-a u novije doba. Ansambl osnovan 2009. godine nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu s raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove “standarde” u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljivo hrvatski. Na repertoaru su originalne skladbe inspirirane melosom hrvatskog podneblja i obrade nekih poznatih narodnih tema i etno elemenata sto ih susrećemo u klasičnoj glazbi (primjer; Gotovac-Ero…,Bersa-Sunčana polja, Marjane, Marjane..itd..).
Ansambl je do sada nastupao diljem Hrvatske i u inozemstvu, a posebno su zapaženi bili nastupi izvan zemlje u Beču, Budimpešti, Trstu, Los Angelesu, Parizu, Milanu…itd.
Krajem svibnja 2010. godine izašao im je prvi nosač zvuka naziva A Little Book Of Notes (za Aquarius Records) koji je nagrađen Porinom. U proljeće 2012. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan.
Drugi album Nehaj izašao u ljeto 2013. godine, a nominiran je u tri kategorije za nagradu Porin koji su dobili za skladbu Melancholy. U jesen 2014. izlazi im treći album naziva Jazziana Croatica Big Band u izdanju Aquarius Recordsa, koji je također ovjenčan Porinom (2015.) za najbolju jazz izvedbu za skladbu New Red Dwarf na kojoj gostuje velikan svjetskog jazz-a Ernie Watts.
Četvrti album pod nazivom Wagner goes to Hollywood izašao je u listopadu 2015. za Croatia Records.
S ansamblom su da sada surađivali: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ante Gelo, Hrvoje Rupčić, Ana Lice i Ernie Watts…
Borna Šercar www.bornasercar.com

Više

Vrijeme

(Srijeda) 12:10 - 14:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |