Koncert

10svi19:0020:00KoncertClaritar dua

Detalji događanja

Poštovani,

S veseljem vas pozivamo na koncert Claritar dua koji čine vrhunske hrvatske glazbenice Ana Horvat, klarinet i Morana Pešutić, gitara. Koncert će se održati 10. svibnja u 19,00 sati u Domu kulture.

Ulaz je besplatan!

 

ŽIVOTOPISI GLAZBENICA

Ana Horvat rođena je u Varaždinu. Glazbeno obrazovanje započinje s 9 godina u klasi profesora Gordana Peršija u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje odmah pokazuje izniman talent. Kroz svoje školovanje, kao solistica sudjeluje na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje mahom osvaja prve nagrade i postiže visoke plasmane ( Hrvatska, Italija, Makedonija). Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod priznatih hrvatskih i svjetskih imena.

Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2013. u klasi redovnog profesora Milka Pravdića. Bilateralnim sporazumom kao razmijenjeni student, učila je i na Akademiji za glasbo v Ljubljani kod renomiranog slovenskog klarinetista Jože Kotara.

Surađuje s priznatim hrvatskim orkestrima; Hrvatskim komornim orkestrom, Varaždinskim komornim orkestrom, Orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Cantus ansabmlom za modernu glazbu te s Orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske. Kao solistica nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, te uz Hrvatski komorni orkestar i Orkestar Oružanih snaga u Hrvatskom Glazbenom Zavodu.

Trenutno djeluje kao glazbeni pedagog u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Morana Pešutić počela je učiti gitaru s osam godina u klasi profesorice V. Faullend Heferer u Samoboru, a obrazovanje zatim nastavlja  u klasi profesorice I. Trogrlić. Diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka, nakon čega upisuje poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu u klasi maestra Zorana Dukića. Magistrirala je 2009. godine, a tijekom svog školovanja usavršavala se i na brojnim seminarima koje su vodili istaknuti gitaristički pedagozi iz Hrvatske i inozemstva (P. Steidl, A. Desiderio, C. Marchione, L. Young, M. Tamayo, M. Dylla, W.Kanengiser, M. Socias,  L.Brouwer, I. Römer, G. Krivokapić, A. Vidović,…).

Morana je nastupala diljem Europe, a velik dio njenog koncertnog života čini komorno muziciranje. Bila je članica nekoliko komornih sastava  među kojima su za izdvojiti The Hague Guitar Quartet i Amicorde Guitar Trio, a od 2014. godine redovito nastupa  kao član gitarskog dua Coulé.

Od 2009. godine bavi se i pedagoškim radom a trenutno radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.  Njezini učenici postižu zamjetne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Morana je i članica žirija na natjecanjima klasične gitare, te drži seminare i majstorske tečajeve.

Osim koncertne i pedagoške djelatnosti Morana se bavi i promicanjem kulture klasične gitare te je, između ostalog, bila idejni začetnik i suosnivač  Zagreb Guitar Festivala kao i umjetnička ravnateljica Festivala u njegova prva dva izdanja.  2013. godine bila je u organizacijskom odboru međunarodnog „Youngmasters“ festivala u Samoboru, a od 2017. godine njegova je umjetnička ravnateljica.

Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH.

Više

Vrijeme

(četvrtak) 19:00 - 20:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |