Kazališna predstava za djecu i mlade

05lis12:0013:00Kazališna predstava za djecu i mladeDRUGAČIJI

Detalji događanja

DRUGAČIJI – kazališna predstava za djecu i mlade
Utorak, 5. 10. u 12:00
Ulaz besplatan!

O predstavi:
“Drugačiji” je predstava za tinejdžere koja se bavi pitanjem kako je to biti drugačiji. U tinejdžerskoj dobi tražimo svoje pravo !Ja”. Ta je potraga u velikoj mjeri uvjetovana mišljenjem okoline koja je često okrutna. Ema i Noa dvoje su naizgled običnih tinejdžera. No, oboje se razlikuju od svojih vršnjaka. Ne osjećaju se dobro zbog svojih različitosti i sve što žele je biti dio ekipe, biti poput ostalih, uklopiti se. Idu zajedno u razred u kojem se jednog običnog dana dogodio incident…
“Bila je srijeda, nakon zadnjeg sata. Svima se žurilo jer smo idući dan imali test iz matematike. Znali smo da će profa staviti zadatke koje nismo radili pa smo svi bili živčani. Nije mi se dalo slušati o testu.
Progurao sam se kroz gužvu i krenuo doma. Na ulazu u dvorište vidio sam dečke iz razreda. Čulo se vikanje, nisam mogao dobro čuti o čemu se radi. I samo odjednom… Bam.” Srđan je puknuo…
Kako izdržati različitost, kako je prihvatiti kao svoju posebnost i osobnost, kako prihvatiti drugačije od nas? Različitosti i njihovo vrednovanje društveno su uvjetovane, učimo ih odrastajući. Djeca sama po sebi ne donose vrijednosne sudove ovisno o boji kože, vjeroispovijesti, spolu, porijeklu… usvoje ih od odraslih.

REŽIJA: Marijana Matoković
TEKST I DRAMATURGIJA: Nina Horvat
IGRAJU: Lidija Kraljić i Matko Buvač / Matej Đurđević
GLAZBA: Jona Jovanović
Uzrast: 5. – 8. razredi osnovne te 1. i 2. razredi srednje škole
Trajanje: 45 minuta

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.
**Izvedba je samo za unaprijed najavljene skupine djece.

Više

Vrijeme

(Utorak) 12:00 - 13:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |