KAZALIŠNA PREDSTAVA

09ožu19:0021:00KAZALIŠNA PREDSTAVASAMO JEDNA ŽENA

Detalji događanja

Poštovani,
s veseljem najavljujemo predstavu Samo jedna žena kojom naša vrsna glumica Matija Prskalo obilježava četvrt stoljeća svog glumačkog rada.

SAMO JEDNA ŽENA
SUBOTA, 9. 3. U 19,00 SATI
DOM KULTURE

ULAZ ZA ŽENE BESPLATAN, dok će muški dio publike prilikom preuzimanja karata morati reći nešto lijepo o posebnoj ženi u svom životu, bila ona djevojka, supruga, prijateljica, majka… Sve izjave ćemo zapisati i izložiti (anonimnost zajamčena!) na otvorenju skupne izložbe Žene??? Žene!!! koju ćemo otvoriti 6. 3. povodom Međunarodnog dana žena.
Predstavu simbolično organiziramo povodom Međunarodnog dana žena.

Matija Prskalo: Samo jedna žena
Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit i komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?! Prepoznajemo u njezinoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je, kako ona kaže, dopale i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? U predstavi igra Matija Prskalo, poznata filmska, televizijska i kazališna glumica, a monodrama, odnosno tragikomedija ‘Samo jedna žena’ djelo je uglednoga talijanskog književnika i nobelovca Daria Foa i France Rame čiji je redatelj i prevoditelj teksta, također glumac, Đuro Roić.

Više

Vrijeme

(Subota) 19:00 - 21:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |