Filmska nastava

24tra10:0014:00Filmska nastavaDAN MEDIJSKE PISMENOSTI

Detalji događanja

S veseljem najavljujemo događanja u okviru obilježavanja DANA MEDIJSKE PISMENOSTI, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, koja će se  održati u utorak, 24. travnja u Domu kulture.

Medijska pismenost jedna je od ključnih vještina za život u 21. stoljeću, potrebna jednako i djeci i odraslima, da bi znali medije koristiti za svoje i opće dobro. Medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih sadržaja, kao i vještine služenja medijskim i tehnološkim platformama, a kod djece bismo je trebali razvijati od trenutka kada počnu koristiti medije. U tom važnom i ponekad vrlo složenom zadatku, želimo podržati roditelje, nastavnike i sve druge koji brinu o djeci.

Filmska naSTAVa u gostima (organizatori: Hrvatski filmski savez i POU M. A. Relković)

Datum i vrijeme održavanja: 24.04.2018. (10 -14h)

  • 10.00 h – projekcija za osnovnoškolce
  • 12.00 h – projekcija za srednjoškolce

U obilježavanju dana medijske pismenosti sudjelovat će profesori,  nastavnici i učenici Gimnazije Nova Gradiška, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Mato Lovrak  Nove Gradiške, kao i OŠ Novska iz Novske.

Kratki opis događaja:

Filmska naSTAVa program je koji se već nekoliko godina uspješno održava u sklopu obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza. Utemeljen je na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica Ane Đordić, prof. i doc. art. Jelene Modrić te na poticaj Vere Robić Škarice. U sklopu Filmske naSTAVe u gostima u POU M.A. Relković u Novoj Gradiški učenici će na kinoplatnu pogledati umjetnički relevantne, a mlađim generacijama uglavnom nepoznata kraća filmska djela koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika. Nakon projekcije slijede njihova analiza i intepretacija, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s tim i razumijevanje filmskog jezika.

Više

Vrijeme

(Utorak) 10:00 - 14:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |