BOYS BOYS BOYS – PLESNA PREDSTAVA

02stu19:0021:00BOYS BOYS BOYS – PLESNA PREDSTAVABOYS BOYS BOYS – PLESNA PREDSTAVA

Detalji događanja

BOYS BOYS BOYS – PLESNA PREDSTAVA
SRIJEDA, 2. 11. u 19:00
DOM KULTURE – BESPLATNO

Dragi posjetitelji, pozivamo vas da u srijedu, 2. 11. s početkom u 19:00 sati u Domu kulture pogledate plesnu predstavu Boys Boys Boys koja nastoji popularizirati suvremeni ples u muškoj populaciji te promovirati hrvatsku nezavisnu scenu.
Boys Boys Boys suvremena je plesna predstava koja na pozornicu postavlja plesače koji istražuju svoje tijelo i propitkuju maskulinitet u odnosu na društvo unutar kojeg egzistiraju. Izvođači kroz proces ulaze u prostor intimnog i privatnog, a zatim se na sceni poigravaju s istraženim formama i tjelesnostima vlastitih maskulinih i femininih pojava i obilježja. Prigrlivši stereotipne rodne uloge, kroz plesni se jezik s istima obračunavaju, a rodnu normativnost koriste isključivo kao materijal koji im u izvedbi nudi širok spektar plesnih mogućnosti.
Postavljajući femininost i maskulinost kao jednako prisutnu na muškom tijelu, njihovo zrcaljenje i redefiniranje nam je ponudilo zanimljiv prostor za istraživanje plesačkog tijela. Osim rodno-tjelesnih pitanja kojima smo se bavili u samom istraživanju i u samoj izvedbi, ova predstava se nameće kao bitna pojava na plesnoj sceni. Uzimajući samo muškarce u izvedbeni tim direktno kritiziramo društvo u kojem je ples rezerviran isključivo za žene. Kakvo je to društvo u kojem su neke aktivnosti rezervirane samo za jedan rod, a svako istupanje iz nametnutih očekivanja se diskriminira?
koreografija Mateja Miković
dramaturgija Espi Tomičić
izvođači Endi Schrotter, Karlo Topolovec i Mario Nebosenko
kostimografija Nika Čuić
dizajner rasvjete Ivan Lušičić Liik
dizajner zvuka Dylan Yanez |
foto-video Timy Šarec
plakat Verlauf
producenti Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković
Predstava je nastala u SABMARINE produkciji, a u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom u okviru programa Koreospektar.
Projekt je razvijan putem platforme Mediteranskog plesnog centra u Svetvinčentu i uz pomoć Akademije dramske umjetnosti.
Predstava je dio projekta Plesna mreža Hrvatske čiji smo ponosni partner, a održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Nova Gradiška.

Više

Vrijeme

(Srijeda) 19:00 - 21:00(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |