BIJEG

25tra16:3018:30BIJEGBIJEG

Detalji događanja

BIJEG

PONEDJELJAK, 25. 4. u 16:30
DOM KULTURE

IZVORNO IME: Flugt
REDATELJ: Jonas Poher Rasmussen
ŽANR: animirano dokumentarni
TRAJANJE FILMA: 89 min
GODINA: 2021.
DRŽAVA: Danska
DOBNA PREPORUKA: 15

BESPLATNA PROJEKCIJA

S veseljem najavljujemo još jednu suradnju sa ZFF-om!

SADRŽAJ FILMA:
Amin Nawabi pseudonim je 36-godišnjeg uglednog sveučilišnog profesora koji se bori s bolnom tajnom koju je potiskivao 20 godina, a koja sada prijeti da će uništiti život koji je izgradio za sebe i svog budućeg muža. Obraćajući se svom bliskom prijatelju i školskom kolegi, nagrađivanom redatelju Jonasu Poheru Rasmussenu, u ovom animiranom dokumentarcu Amin prvi put otkriva priču o nevjerojatnom putovanju koje je doživio u djetinjstvu kao izbjeglica iz Afganistana. Bijeg je nezaboravna priča o samospoznaji prikazana putem intimnih intervjua između Jonasa I Amina koja pokazuje da je budućnost moguće izgraditi jedino uz suočavanje s prošlošću. Animacijom se redatelj oslobađa konvencija i ograničenja dokumentarne forme i u njoj pronalazi emotivan i originalan način rekreiranja putovanja koje je dosad postojalo samo u Aminovim sjećanjima. Uz vješto tempirane arhivske snimke iz Aminove price Rasmussen izvodi snažan i strukturiran narativ koji je pomeo filmske festival diljem svijeta. Štoviše, Bijeg je prvi film u povijesti nagrada Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti koji je istovremeno bio nominiran u kategorijama najbolje animiranog, dokumentarnog i stranog filma.

RECENZIJE:
“Izvanredna izbjeglička priča ispričana na dirljiv i odvažan način” Benjamin Lee, The Guardian

“Bezbroj je filmova snimljeno na temu migrantske krize, ali nijedan ne pokazuje savršenu dozu domišljatosti Bijega” Eric Kohn, IndieWire

“Nevjerojatno intiman čin povjeravanja i dijeljenja” Peter Debruge, Variety

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: [email protected], na br. telefona: 035/331-010, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

Više

Vrijeme

(Ponedjeljak) 16:30 - 18:30(GMT+01:00)

Mjesto

Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković

Ulica Matije Antuna Relkovića 4, Nova Gradiška

© 2022. Grad Nova Gradiška | Sva prava zadržana | Developed by mediain.hr |