Grad Nova Gradiška osigurava svojim sugrađanima besplatan pristup internetu na javnim površinama

Nova Gradiška, 6. svibnja 2020. godine

Sukladno Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF): Program WiFi4EU koji je Grad sklopio s Izvršnom agencijom za inovacije i mreže, građani Nove Gradiške od svibnja 2020. imaju besplatan pristup internetu na javnim površinama. Instalirano je 10 pristupnih točaka na 8 lokacija, a sve one imaju otvoren pristup internetu s brzinama od minimalno 30 Mbit/s.

Inicijativa WiFi4EU programa je potpora Europske komisije za omogućavanje besplatnog pristupa internetu krajnjim korisnicima u unutarnjim i vanjskim javnim prostorima, kao što su tržnice, javni parkovi i trgovi te slične javne površine.

Provedbom projekta WiFi signalom pokriveno je više javnih površina i to: bazeni i pripadajuća igrališta, Sportski centar „Ivo Petranović“, teniski tereni na Slavči, Cvjetni trg – južni dio, igralište na Cvjetnom trgu, tržnica, Dom Mala i dječje igralište u Kovačevcu.

“Zahvaljujući programu WiFi4EU svojim sugrađanima i gostima omogućili smo besplatan pristup internetu na javnim površinama. Život bez interneta danas je gotovo pa nezamisliv, a na ovaj način razvijamo mrežu koja omogućava sigurnu, stabilnu i besplatnu internet vezu. Odabrali smo izvođača, Pro-Ping d.o.o., koji je pružatelj telekomunikacijskih usluga nove generacije baziranih na vlastitoj bežičnoj i optičkoj mrežnoj infrastrukturi te iza sebe ima već nekoliko uspješno implementiranih WiFi4EU projekata, pa vjerujemo kako će i ovaj biti kvalitetno odrađen.” – izjavio je Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške.

Način spajanja:
Ako se nalazite na nekoj od navedenih  lokacija, WiFi mreža bit će vidljiva pod nazivom “WiFi4EU”, stisnite povezivanje, prijavite se na tu mrežu, pritisnite  “Login” na stranici “WiFi4EU Grad Nova Gradiška”. Nakon pritiska na “Login” automatski ste prijavljeni na WiFi, te vam se u internetskom pregledniku otvaraju službene stranice Grada Nova Gradiška i možete sigurno koristiti WiFi internet.